sobota, 11 czerwca 2016

Grillowane warzywa


Brakuje Ci już pomysłu na wymyślanie sałatek do obiadu - mi czasami też... polecam grillowane warzywa... Idealnie pasują do różnych mięs i można je również przyrządzić w piekarniku.


grillowane warzywa, papryka, bakłażan, cukinia, kolorowe przepisy, pieczarki
Składniki:
  • 2 papryki 
  • cukinia 
  • bakłażan
  • pieczarki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • bazylia
Przygotowanie:
Zaczynamy od bakłażana, aby pozbyć się gorzkości należy, po pokrojeniu w ok. pół centymetrowe plastry posypać solą i odczekać parę minut aby puścił sok. 
Gdy mamy już przygotowanego bakłażana, wkładamy do naczynia wszystkie pokrojone na większe kawałki warzywa, wlewamy dosłownie kilka kropel oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy. Delikatnie mieszamy, aby oliwa została rozprowadzona i gotowe. Układamy na tacce grillowej i przygotowujemy na grillu lub w piekarniku. 



grillowane warzywa, papryka, bakłażan, cukinia, kolorowe przepisy, pieczarki

grillowane warzywa, papryka, bakłażan, cukinia, kolorowe przepisy, pieczarki

Smacznego!
Yvon

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do dzielenia się ze mną swoimi przemyśleniami :)