Brakuje Ci już pomysłu na wymyślanie sałatek do obiadu - mi czasami też... polecam grillowane warzywa... Idealnie pasują do różnych mięs i można je również przyrządzić w piekarniku.
Składniki:
- 2 papryki
- cukinia
- bakłażan
- pieczarki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- bazylia
Przygotowanie:
Zaczynamy od bakłażana, aby pozbyć się gorzkości należy, po pokrojeniu w ok. pół centymetrowe plastry posypać solą i odczekać parę minut aby puścił sok.
Gdy mamy już przygotowanego bakłażana, wkładamy do naczynia wszystkie pokrojone na większe kawałki warzywa, wlewamy dosłownie kilka kropel oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy. Delikatnie mieszamy, aby oliwa została rozprowadzona i gotowe. Układamy na tacce grillowej i przygotowujemy na grillu lub w piekarniku.
Smacznego!
Yvon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do dzielenia się ze mną swoimi przemyśleniami :)