Produkty :
- 100 g kaszy bulgur/jaglanej
- dwie papryki
- dwie cebule
- 250 g pieczarek
- brokuł
- garść orzechów włoskich
- nać pietruszki
- ser mozzarella
- olej
- sól, pieprz, papryka
Przygotowanie:
- ugotować kaszę bulgur/jaglaną
- osobno ugotować brokuły
- cebule zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać pieczarki i chwilę jeszcze podsmażać
- wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy wedle uznania: pieprz, sól, papryka
- dodajemy posiekaną nać pietruszki, opcjonalnie można dodać również trochę rozdrobnionych orzechów np. włoskich
- do wydrążonych z gniazd nasiennych papryk wkładamy przygotowany farsz, którego wierzch posypujemy serem mozzarella, przykrywamy kapeluszem z papryki.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika temperatura 220 C⁰ na ok. 50 minut.
Smacznego!
Yvon
pyszności :))))
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń